Traditioneel staat de decembermaand in het teken van jaaroverzichten en top 100 of top 2000 lijstjes. Allemaal bedoeld om terug te kijken op het afgelopen jaar. Ze geven antwoord op vragen als: ‘Wat is er gebeurd dit jaar?’ en ‘Wat leefde er onder de mensen?’.

Ook privé maken mensen vaak de balans op: Was het een mooi jaar? Ging het zoals ik verwachtte? Wat waren de hoogte- en dieptepunten? Ik vraag me daarbij af hoeveel mensen zich de vraag stellen: wat heb ik geleerd dit jaar? Een nuttige vraag, want leren van wat we meemaken in ons leven helpt ons als mens verder.

Omdat de meeste mensen zich de vraag naar leeropbrengsten zo weinig stellen, heb ik een reflectiespel ontwikkeld om spelenderwijs (wellicht met de feestdagen?) te inventariseren wat jou het afgelopen jaar heeft gebracht aan leeropbrengsten. En als je dat weet, kan het bijna niet anders dan dat je denkt: of het nu een overwegend positief of negatief jaar was voor mij, ik heb er in ieder geval weer iets van geleerd!

Je krijgt dit reflectiespel als cadeautje van Annet van Affecto, als opdrachtgever, collega, zakenrelatie, familie of vriend. Klik op deze link om de pdf met het reflectiespel ‘Wat heb ik geleerd?’ te openen.

Heel veel (leer)plezier gewenst hiermee!

2 gedachten over “Cadeautje: Reflectiespel ‘Wat heb ik geleerd?’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *