Tja, daar zit ik dan, eerste blog. En nu? Waarmee zal ik beginnen? Ik heb genoeg te melden, dat is het probleem niet, maar het moet wel zin hebben natuurlijk. Waarom zou je anders iets de lucht in sturen? Er zijn al zoveel blogs…

Misschien goed eerst iets over mezelf en mijn werk te vertellen. Mijn naam is Annet van der Hulst-Verboon. Ik werk inmiddels 11 jaar als onderwijskundige, waarvan 8 jaar als freelancer. Wat het werk van een onderwijskundige zo apart maakt, is dat je overal komt. Ik praat zowel met mensen uit colleges van bestuur als met leerlingen van een assistent-opleiding. Ik werk zowel voor profit, non-profit  als overheid. Ik kom zowel in ‘hardere’ sectoren terecht (betonbouw en vloerenleggen) als in ‘zachtere’ sectoren (zorg en onderwijs). In mannenwerelden, vrouwenwerelden en alles er tussen in.
Zo op het eerste gezicht lijkt het misschien een ratjetoe waar ik in mijn werk mee bezig ben. Maar er is één rode draad in alles wat ik doe: ondersteuning en advies geven bij het optimaliseren van leren en beoordelen. En leren en beoordelen vindt dus overal plaats: van hoog tot laag, van jong tot oud.

Omdat leren en beoordelen overal plaatsvindt, valt het me op dat iedereen er daarom ook een mening over heeft. Als onderwijskundige heb ik natuurlijk ook een mening. Daarom ben ik gaan bloggen: om mijn mening te spuien over leren en beoordelen. Heb jij ook een mening? Laat het me vooral weten!

Wie blogt er nu weer?